Много искам да има правителство, защото затова поех тази отговорност. Това каза

...
Много искам да има правителство, защото затова поех тази отговорност. Това каза
Коментари Харесай

Вежди Рашидов каза ще има ли правителство скоро


" Много желая да има държавно управление, тъй като затова поех тази отговорност ". Това сподели в Пловдив председателят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов в отговор на журналистически въпрос ще има ли скоро държавно управление.

" Никога не съм си разрешавал този разкош - на гърба на хората да се развличам и за това дълбоко разчитам на разсъдъка на всички вътре, за да може да има работещо държавно управление с работещ парламент ", добави Рашидов.

По думите му това касае ориста на хората. Аз съм един от тях, от Кърджали, и за мен е доста значимо моите другари и близки да живеят от малко малко обичайно, коментира ръководителят на Народното събрание. Според него това зависи от закони, бюджети, политиката, която се води. " Трябва разсъдъкът да надделее, в случай че не надделее ще върви фактурата за българския народ ", добави Рашидов.

Председателят на Народното събрание беше в Пловдив, за да дари на Народната библиотека „ Иван Вазов ” книги по повод Деня на националните будители. Сред заглавията на първокласните издания са " Под игото " на Иван Вазов,  " Време разделно " на Антон Дончев,  " На острова на блажените "  на Пенчо Славейков, " Подир сенките на облаците " на Пейо Яворов, " Борба " на Христо Ботев, " Българските конституции ", издадена от Народното събрание на Република България и други Инициативата за дарението е взаимна с издателя Иван Гранитски. Това е второто подаяние, което Рашидов прави на библиотеката. Преди година той подари 1000 книги от персоналната си библиотека.

Това не е единствено място, където стоят едни книги, това е съкровищница, където, както и в музеите, се пази паметта на нацията, сподели Рашидов при връчването на дарението. По думите му да съхраняваш духовността в днешно време е подвиг. Да си будител е заложено в сърцето и би трябвало да има хора, които да проповядват величественост, любов, знание, отношение към бъдещето, обич към близък, разяснява Рашидов. Според него през днешния ден се основава потомство, което ненавижда, с цел да ненавижда, без да знае за какво го прави. Нека положителното да надделее, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР